-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir'de düzenlenen 'Türk İş Dünyası Buluşması' programında Türk iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, toplantıda Türkiye'nin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülke olan Cezayir ile ticaret hacminin 6,3 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Geçen yıl belirlenen 10 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefi doğrultusunda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Ayrıca, Yılmaz, Cezayir ile dostluk temelleri üzerine kurulan bu iş birliğinin, diğer Afrika ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Haber kaynağına göre, bu ziyaret ve toplantının amacının, Türk iş dünyası ile Cezayir arasındaki ekonomik ilişkiyi derinleştirmek ve ticaret hacmini artırmak olduğu belirtildi.