-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Köy Enstitülerinin mimarı ve eğitim devrimcisi İsmail Hakkı Tonguç'un ölüm yıl dönümünde bir anma mesajı yayınladı. Bulut, Tonguç’un Anadolu’da eğitimin yaygınlaştırılmasında oynadığı büyük rolü vurguladı ve ona duyduğu saygıyı ve özlemi dile getirdi.

Burhanettin Bulut mesajında, "Anadolu’nun ışığı Köy Enstitülerinin mimarı ve eğitim devrimcisi İsmail Hakkı Tonguç’u aramızdan ayrılışının 64. yılında saygı ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı. Tonguç’un eğitime yaptığı katkıların unutulmayacağını belirtti ve onun eğitim anlayışının bugün de ilham verici olduğuna dikkat çekti.

Bulut ayrıca mesajında, Tonguç’un eğitim vizyonunu özetleyen bir alıntıya yer verdi: "Elimden gelse, bütün dünya okullarının programlarına insanın insanı sömürmemesi adlı bir ders koyardım." Bu ifadelerin Tonguç’un eğitim felsefesini ve insan haklarına olan bağlılığını yansıttığını belirtti ve bu mirasın gelecek nesiller için önemine vurgu yaptı.

Kaynak: CHP Genel Başkan Yardımcılığı Basın Ofisi