-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hükümetin vergi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Bulut, vergi yüklerinin vatandaşlar üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirtti ve şöyle konuştu: "Bu kadar vergiyle milletin sırtına binecekler. İğneden ipliğe zam gelecek, emeklinin, emekçinin, esnafın, çiftçinin gırtlağına çökecekler."

Bulut, hükümetin bu yıl için hedeflediği vergi tutarının 226 milyar lira olduğunu ifade ederken, yandaş müteahhitlerden geçtiğimiz yıl affedilen kesinleşmiş vergi tutarının ise 660 milyar lira olduğunu belirtti. Bu durumun adaletsiz bir vergi sistemine işaret ettiğini ve gelir dağılımında daha büyük dengesizlikler doğuracağını vurguladı.

Bulut'un bu açıklamaları, hükümetin ekonomik politikalarına yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu. Eleştiriler, özellikle dar gelirli kesimler üzerinde vergi yüklerinin artırılmasına yönelik kaygıları dile getiriyor.

Bu haber, CHP'nin hükümetin vergi politikalarını sert bir dille eleştirdiği basın bildirisinden derlenmiştir.