-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir'de Türk iş insanlarının varlığının hem ekonomik hem de stratejik açıdan büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte 55. Cezayir Uluslararası Fuarı'na katılmak üzere Cezayir'e gitti ve burada Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Türk İş Dünyası Buluşması'na iştirak etti.

Bakan Göktaş, konuşmasında büyükelçi olarak görev yaptığı dönemde Cezayir'in kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı ve bu süre zarfında iki ülke arasındaki köklü ve güçlü bağları görme şansına sahip olduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Cezayir arasındaki bağların, iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda daha da güçlendiğini ifade eden Bakan Göktaş, büyükelçilik görevinde bulunduğu dönemde ülkeler arasındaki tarihi ve kültürel bağlantıları sağlamlaştırmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Cezayir'de faaliyet gösteren Türk iş insanlarının iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve beşerî ilişkilerde önemli bir köprü işlevi gördüğünü belirten Bakan Göktaş, "Cezayir'de bulunan Türk iş insanlarının varlığı iki ülke açısından hem ekonomik hem de stratejik öneme sahip. Ülkelerimiz arasındaki köprüyü siz oluşturuyorsunuz. Yegane temsilcilerimiz olarak bağları güçlendiriyorsunuz," dedi.

Cezayir'deki Türk iş insanlarının çalışmalarını görev süresi boyunca yakından takip ettiğini belirten Bakan Göktaş, iş insanlarının her zaman yanlarında olacağını dile getirdi.