-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, 26-27 Haziran tarihlerinde Bişkek'te düzenlenen Orta Asya Uluslararası Sağlık Yatırım Forumu'nda önemli görüşmelere imza attı.

Ömüraliyev, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Akmaral Alnazarova ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu toplantılarda, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde sağlık alanında süregelen işbirlikleri, Ekim ayında Bakü'de düzenlenecek olan TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı ve sağlık alanında uluslararası işbirliği imkanları masaya yatırıldı.

Görüşmelerde, Ömüraliyev, Orta Asya ülkelerinin sağlık sektörüyle ilgili mevcut projeleri ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgi aldı. Ayrıca, farklı alanlarda işbirliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Bu önemli buluşma, Türk Devletleri Teşkilatı'nın sağlık sektörü özelindeki faaliyetlerine hız kazandırmayı ve bölgesel işbirliğini güçlendirmeyi ne kadar önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Kaynak: Türk Devletleri Teşkilatı Basın Bülteni