-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Çevre Ödülleri Töreni'nde, sanayide Yeşil Dönüşüm hakkında önemli mesajlar verdi. Bakan Özhaseki, tüm sektörlerde Yeşil Dönüşümün gerçekleşmesi için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti ve "Eğer bu konuda sizler bir gayret içerisinde olursanız biz de elimizden geleni yaparız. Yeşil dönüşüm ihtiyari bir konu değil, bir mecburiyettir. Sektörel pazarımızı korumak için Yeşil Dönüşüm hamlesini gerçekleştirmeliyiz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirtti ve bu doğrultuda hareket edilmesinin önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası devletin hızlı bir refleks gösterdiğini ifade ederek, "Deprem bölgesinde binlerce konut yapılıyor. 1.900 şantiyede 153 bin kişi çalışıyor. Dünyanın en büyük şantiyesi diyebiliriz. 4 bin 333 köyde de köy evi yapıyoruz. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya gibi yerlerin şehir merkezlerini, meydanlarını yapıyoruz, altyapılarını yeniliyoruz." diye konuştu.

Bakan Özhaseki, bakanlığın ana konularından birinin de çevre olduğunu belirterek, müsilaj sorununa da dikkat çekti. Müsilaj oluşumunun sebebinin deniz şartlarının durağan olması, deniz suyu sıcaklığındaki artış ve evsel atıklardan oluşan azot-fosfor olduğunu ifade eden Özhaseki, temizleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sanayide Yeşil Dönüşüm konusuna da değinen Bakan Özhaseki, sanayi başta olmak üzere bütün sektörlerde Yeşil Dönüşümün gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Özhaseki, bu konuda 4 binden fazla sanayiciye eğitim verdiklerini kaydederek, "Eğer bu konuda sizler bir gayret içerisinde olursanız biz de elimizden geleni yaparız. Yeşil dönüşüm ihtiyari bir konu değil, bir mecburiyettir. Sektörel pazarımızı korumak için Yeşil Dönüşüm hamlesini gerçekleştirmeliyiz." dedi.

Bakan Özhaseki, ayrıca bakanlık olarak hayata geçirecekleri 3 önemli proje hakkında bilgi verdi. İlk projenin "Denizler Halkındır" Projesi olduğunu belirtti ve halkın denizlere ulaşımını engelleyen yapıların yıkım çalışmalarının başladığını duyurdu. İkinci projenin "Mapa Şamandıra Projesi" olduğunu söyleyen Özhaseki, Türkiye'deki yatların gelişigüzel çapalamalarla deniz çayırlarına zarar vermesini engellemek amacıyla bu projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Üçüncü proje olarak ise "Depozito Yönetim Sistemi"ni tanıtan Bakan Özhaseki, bu sistem ile pet, cam ve alüminyum ambalajlı içeceklerin geri dönüşüm sistemine dahil edilerek depozito bedellerinin geri alınacağını söyledi.

Törenin sonunda, organizasyonda dereceye giren firmaların temsilcilerine ödüller verildi.