-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığına vurgu yaptı. Tunç, "Bugün milli iradenin yanında duran, darbecileri yargılayan, millet düşmanlarından hesap soran bir yargı sistemimiz vardır," dedi.

29 yıl önce hukuk fakültesinden mezun olma heyecanını paylaştığını belirten Bakan Tunç, İsrail'in Filistin'de 9 aydır süren soykırımına dikkat çekti. Birleşmiş Milletler teşkilatının ve uluslararası kuruluşların revizyon ihtiyacını vurgulayan Tunç, "Dünyanın 5'ten büyük olduğunu ifade etmeye ve insan haklarını savunmaya devam edeceğiz," dedi.

Hukuk fakültesini başarıyla tamamlayan öğrencilerin büyük bir sorumluluğun eşiğinde olduklarını belirten Tunç, adaletin tecellisi için çalışacaklarına inandığını söyledi. "Devletin varlık sebebi olan adaleti gerçekleştirmek için o kürsülerde inşallah başarıyla görev yapacaksınız," dedi.

Adaletin tecellisi için hukuk devletinin şart olduğunu ve bağımsız yargının bu süreçte ön koşul olduğunu ifade eden Tunç, 22 yılda gerçekleştirilen gelişmeleri aktardı. "2002 yılında sadece 78 müstakil adliye binamız vardı, bugün ise 367 adalet binamız var," diyerek teknolojik ilerlemelerden söz etti.

Anayasada gerçekleştirilen reformlarla hukuk devleti ilkesini güçlendirdiklerini vurgulayan Bakan Tunç, sıkıyönetim ve darbecilerin yargılanamaması gibi maddelerin kaldırıldığını belirtti. "Bugün milli iradenin yanında duran, darbecileri yargılayan bir yargı sistemimiz vardır," dedi.

İsrail'in Filistin'de soykırım işlediğine dikkat çeken Bakan Tunç, uluslararası mahkemelerin ve kuruluşların çifte standart içerisinde olduğunu söyledi. "Türkiye olarak hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceğiz," diyerek Filistinli kardeşlerinin hak ve hukuklarını savunma kararlılığını ifade etti.