-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığın bilimsel temellere dayalı politikalarının aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Göktaş, "Ayrıca çocuk, engelli ve yaşlı hizmetlerimizin geliştirilmesi hususunda yürüttüğümüz çalışmalarda sizlerden özel destek istiyoruz." dedi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Komisyonlar Toplantısı"nda konuşan Göktaş, politikalarını bilimsel temellere dayandırdıklarını belirtti. Göktaş, "Türkiye'nin temel taşı olan aile yapısının korunması ve güçlendirilmesinde attığımız adımların kaynağı bilimdir." ifadelerini kullandı.

Engelli ve yaşlı hizmetlerini daha ileri seviyelere taşımak için bilimsel araştırmaları temel aldıklarını dile getiren Göktaş, "Bilimsel çalışmaları, yürüttüğümüz sosyal politikalarda en önemli rehberlerimizden biri olarak görüyoruz. Çünkü bilim, toplumun ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirleme fırsatı sunuyor. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarla hem hizmetlerimizin etkinliği artıyor hem de gelecekteki politikalarımız için sağlam bir zemin oluşturuyor." dedi.

Göktaş, 2023 Kasım ayında Bilim Kurulunu oluşturduklarını hatırlatarak, akademisyenlerin sahip olduğu birikimin sağlam ve yenilikçi çözümler üretmede kilit role sahip olduğunu vurguladı. Yapılacak olan yeni uygulamaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna hizmet edeceğine inandığını belirtti.

Göktaş, "4 ana hizmet alanına yönelik çalışmalar yürütmek üzere komisyonlar oluşturduk. Bu komisyonlar aile ve toplum, çocuk, kadının güçlendirilmesi, engelli ve yaşlı alanlarında önemli çalışmalar ortaya koyacak." dedi.

Kadına yönelik dijital şiddet, çocuklara yönelik risklerin değerlendirilmesi, Türkiye'de düşen doğurganlık hızı ve dijital çağın aile kurumuna yönelik riskler gibi konuların ele alınacağını belirten Göktaş, "Bilim Kurulumuzdan temel beklentimiz, mevcut projelerimizi ve çalışmalarımızı geliştirmeleridir. 81 ilimizin farklı ihtiyaç ve özelliklerini göz önünde bulundurarak yeni projeler üretmeleridir. Aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususlarında yeni öneriler getirmesidir." dedi.

Sosyal hizmet, psikoloji, iletişim, çocuk gelişimi, eğitim, hukuk ve kamu yönetimi gibi farklı alanlarda araştırmalar yapan akademisyenlerin katılımıyla iki gün sürecek toplantılar düzenleneceğini belirten Göktaş, Bakanlık olarak sosyal politikalarını bilimsel açıdan değerlendireceklerini ifade etti.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları Zafer Tarıkdaroğlu, Sevim Sayım Madak, Leman Yenigün ve çok sayıda akademisyen katıldı. Ayrıca, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, sanatın iyileştirici gücünü kullanarak çocuk, genç, yaşlı, engelli ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.