-

Gözden kaçırmayın

Türkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke OlduTürkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke Oldu

Bakanlık tarafından hazırlanan Diplomasi Sohbetleri’nin 13. bölümünde, yıllarca Ege konularında çalışmış ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ile Akdeniz İçin Birlik örgütlerinde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenmiş Büyükelçi M. Yiğit Alpogan konuk edildi. Mülakat, Büyükelçi Armağan İnci Ersoy tarafından gerçekleştirildi.

Mülakat sırasında Büyükelçi Alpogan, Türkiye – Yunanistan ilişkilerinde yaşanan krizler ve normalleşme sürecini, Akdeniz İçin Birlik Genel Sekreter Yardımcılığı görevi ile Büyükelçilik güven mektubu takdim törenlerine ilişkin hatıralarını paylaştı.

Bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginliklerin nasıl ele alındığı, uluslararası toplulukların tepkileri ve “Deprem Diplomasisi” süreci detaylandırıldı. Ayrıca Büyükelçi Alpogan, terörist elebaşının ele geçirilmesi ve bu olayın iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkilediğini de anlattı.

Diplomasi Sohbetleri, uluslararası ilişkiler ve diplomasi konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için önemli detaylar sunuyor. Mülakatın tüm detayları Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden izlenebilecek.