-

Gözden kaçırmayın

Türkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke OlduTürkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke Oldu

PKK, Irak'ın kuzeyinde güvenlik güçlerimizin operasyonlarından kaçmak amacıyla ormanları yakmaya başladı. PKK'lı teröristler, sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yaparken, yerlerinin tespit edilememesi için bulundukları bölgeleri ateşe veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sivillere ve meskûn mahallere yönelik operasyonlarda yüksek hassasiyet gösteriyor. Bu durumu bilen PKK'lı teröristler, köylüleri kalkan olarak kullanarak ve ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyor. Teröristler, orman yangınlarının sorumluluğunu Türk Silahlı Kuvvetlerine yıkmaya çalışarak yerel halkı yanıltmayı hedefliyor.

Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin can güvenliğini ve mallarını tehlikeye atıyor. Tüm bu sabotaj girişimlerine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek.

Haberin kaynağı: Millî Savunma Bakanlığı Resmi Yayını.