-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

İlk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Zorlu Töre ile bir araya gelen Bakan Işıkhan, görüşmelerde Kıbrıs Türklerinin haklarını ve hukukunu gözeten Türk dış politikasının devlet geleneği haline geldiğini vurguladı. Işıkhan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın iki devletli çözüm vizyonunu güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti ve "Kıbrıs meselesinde herhangi bir yeni müzakere sürecine başlanmadan önce egemen eşitliğiniz ve eşit uluslararası statünüzün tescil edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs konusundaki Şahsi Temsilcisi Holguin'in görev süresinin sona ereceğini hatırlatan Bakan Işıkhan, Şahsi Temsilci'nin görev süresi sonunda tarafsız bir değerlendirme yaparak rapor oluşturmasını beklediklerini söyledi. Aynı zamanda, Türkiye'nin ve KKTC'nin uluslararası toplum tarafından tanınmasının önemini vurguladı ve Türk Devletleri Teşkilatı yoluyla temasların artırılması gerektiğini ifade etti.

Işıkhan, Azerbaycan Milli Meclisi'nde oybirliğiyle KKTC ile Dostluk Grubu kurulması kararının alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan ile ilişkilerin üç devlet, tek millet şiarıyla gelişeceğini belirtti.

Bakan Işıkhan, ziyareti kapsamında Dr. Fazıl Küçük'ün Anıtı'nı ziyaret etti ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasında işgücü, istihdam ve sosyal güvenlik konularında işbirliğinin önemli olduğunu belirtti ve bu alanlarda modern ve günün ihtiyaçlarına cevap veren anlaşmalara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüşen Işıkhan, Kıbrıs meselesinde iki devletli çözüm vizyonunu desteklediklerini yineleyerek, doğrudan uçuşlar ve ticaretin başlatılması için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Işıkhan, ÇASGEM Eğitimi ve Sertifika Töreni'ne katılarak uluslararası düzeyde eğitimler vererek çalışma barışına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Işıkhan, eğitim programını başarıyla tamamlayanları tebrik etti ve KKTC ile her alanda işbirliğine açık olduklarını ifade etti.