-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ailenin güçlü yarınların, barış ve huzur dolu bir dünyanın teminatı olduğunu vurguladı. "Daha yaşanabilir ve müreffeh bir gelecek, sevgi ve şefkat merkezli bir aile yanında güçlenmiş nesiller eliyle inşa edilebilir," dedi. Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla bir araya gelen Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve 81 ilin "Gönül Elçileri" olan vali eşleri ile koruyucu ailelerle buluştu.

Programın sunuculuğunu üstlenen sanatçı Alişan'ın ardından söz alan Emine Erdoğan, devlet koruması altındaki çocukların şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi'nin temeline değindi. "Bu temelin, gün geçtikçe yurt içi ve yurt dışında hayata geçirilen yeni uygulamalarla güçlendiğini görmek, mutluluk verici," dedi.

Erdoğan, koruma altındaki çocukların bakım şartlarının yetersiz olduğunu belirterek, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile yaptığımız çalışmalar sonucunda, çocuklarımızı koğuş tipi yurtlardan kurtardık ve sevgi merkezli evlere yerleştirdik. Koruyucu aile sistemi ile 2002'den itibaren koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayımız 515'ten 10 bin 256'ya yükseldi." ifadelerini kullandı.

Koruyucu aile kapasitesinin her sene yaklaşık yüzde 12'lik bir artış gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, "Vali eşlerinin, Gönül Elçileri Projesi'nin lokomotif gücü olduğunu belirterek, koruma altındaki çocuklarımızı koruyucu ailelerle buluşturacak fırsatları güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.

Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de en fazla koruyucu aileye sahip olan illeri ve vali eşlerini yürekten tebrik eden Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destekleyici uygulamalarının önemini vurgulayarak, Rehber Koruyucu Aile Uygulaması ve Koruyucu Aile Akademisi gibi programların, yeni gönüllüleri teşvik edeceğine inandığını belirtti. Emine Erdoğan, konuşmasında İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de yaşanan insanlık dramına da dikkati çekti. "Bugün ne acı ki dünyanın farklı coğrafyalarında çocuklar, müşfik bir aile ortamında olmayı bırakın, hayatta kalmayı başarmaya çalıştıkları korkunç şartlar altında yaşıyor. Gazze'de refakatsiz kalan çocuk sayısının en az 17 bin olduğu düşünülüyor. Bu çocukların gidecek güvenli bir yeri kalmadı. Gazze'nin altı bir çocuk mezarlığı, üstü ise dünyanın en büyük yetimhanesine dönmüş durumda," dedi. Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koruyucu ailelik konusundaki destekleyici uygulamalarının önemine dikkati çekerek, Rehber Koruyucu Aile Uygulaması, Koruyucu Aile Akademisi gibi uygulamaların, koruyucu aile olmayı düşünen yeni gönüllüleri teşvik edeceğine ve uygulamayı yaygınlaştıracağına olan inancını dile getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da programda yaptığı konuşmada, koruyucu ailelerin sevgi ve şefkat dolu bir yuva sunduğunu vurguladı. Bakanlık olarak, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda büyümeleri için çalıştıklarını belirten Göktaş, "Koruyucu ailelerin desteğiyle, milletimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızı büyük bir özenle yetiştiriyoruz," dedi. Göktaş, himayelerindeki çocukların aile ortamında büyümesinin, toplumsal kalkınmanın önemli bir kriteri olduğunu belirterek, "Koruyucu aile hizmetimiz, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ile çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor," ifadelerini kullandı. Türkiye'de başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin küreselleşmesinin önemine değinen Emine Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diledi. Aynı zamanda, uluslararası alanda koruyucu aile hizmet modelini yaygınlaştırma hedeflerinden bahseden Göktaş, Azerbaycan ve Özbekistan ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Son olarak, Türkiye'de en aktif koruyucu ailelik faaliyetlerini yürüten illerin ödülleri takdim edildi ve program, TRT Mersin Çocuk Korosu'nun konseriyle sona erdi.