-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi, "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışında Çok Taraflı Diyaloğun Güçlendirilmesi" temasıyla gerçekleştirildi.

Zirveye katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvede dostlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Erdoğan, mevcut kural temelli uluslararası sistemin sarsıntılar yaşadığı bir dönemden geçildiğini, terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliği gibi problemlerin bu durumu daha da derinleştirdiğini belirtti.

Özellikle Gazze ve Filistin topraklarında yaşanan trajik olayların uluslararası sistemin zafiyetlerini gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Erdoğan, Gazze'de yaşanan saldırılar sonucu yaklaşık 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 90 bin Filistinlinin yaralandığını ve 16 binden fazla çocuğun yıkıntılar altında can verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin, mevcut uluslararası düzenin zayıflıklarına dikkat çeken politikalarını sürdüreceğini belirten Erdoğan, insanı ve insani değerleri merkeze alan bir barış kuşağı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, PKK, PYD-YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı 40 yıldır mücadele ettiklerinin ve bu mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 4 milyondan fazla yerinden edilmiş kişiye, geçici koruma altında olan Suriyeliler de dahil, ev sahipliği yaptığını ve uluslararası toplumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, "Yeniden Asya Girişimi" çerçevesinde, Asya ile ilişkileri karşılıklı yarar ve ortak öncelikler temelinde güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile ilişkilerin çok taraflı bir diyalog zemininde geliştirileceğini vurgulayan Erdoğan, teşkilatın Asya'da çok taraflılık hedefine katkı sağlaması için güvenlik, enerji ve bağlantısallık gibi alanlarda iş birliğinin süreceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Zirve Katılımcıları ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları.