-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, edebiyat dünyamızın büyük ustası Aziz Nesin'i ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle andı. Bulut, Adana Milletvekili olarak yaptığı açıklamada, Nesin'in Türk edebiyatına ve düşün dünyasına kattığı değerlerin altını çizerek, "Bırak olmasın mezar taşımız, bir okul bahçesine gömsünler bizi çocuklar koşsun üzerimizde…" şeklindeki sözleriyle Aziz Nesin'in toplumsal duyarlılığını bir kez daha hatırlattı.

Nesin'in ölüm yıldönümünde yaptığı bu anma ile geçmişi hatırlatmayı ve sanatçının değerlerini günümüze taşımayı amaçlayan Burhanettin Bulut, Nesin’in yaptığı çalışmaların ve verdiği mesajların günümüzde hala önemini koruduğunu belirtti. Bulut, Aziz Nesin'in mirasının gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayarak, onun özgün eserleri ve topluma sunduğu değerlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti.