-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmî Zirvesi'ne katıldı. Azat Şuşa'da düzenlenen zirvede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Türkiye'yi temsilen hazır bulundu.

Ekonomik önem ve işbirliği perspektiflerinin değerlendirildiği zirvede, dünyanın çeşitli bölgelerindeki gelişmelerin ışığında enerji arz güvenliği ve Türk Devletleri'nin bu alandaki rolü ele alındı. Yılmaz, özellikle Türkmen gazı gibi enerji projelerinin ve ulaşım ağlarının hem Türk Dünyası'nın refahına hem de Avrupa'nın enerji güvenliğine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Yılmaz ayrıca, Orta Koridor'u geliştirme, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda yürütülen ortak çalışmaların, işbirliklerini ve küresel rolleri pekiştireceğini belirtti. Gazze'de ateşkesin sağlanması konusundaki çalışmaların da önemine dikkat çekti.

"Kriz dönemlerinde birlik ve ortak çabanın kritik olduğunu" belirten Yılmaz, "Birliğimiz Gücümüzdür" şiarıyla hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Zirve, "Ulaştırma, Bağlantısallık ve Müşterek İklim Eylemleriyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası" temasıyla gerçekleştirildi. İmzalanan Karabağ Deklarasyonu'nun önemine değinen Yılmaz, organizasyon için ev sahibi Azerbaycan'a ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür etti.

Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmî Zirvesi, coğrafyanın önemi ve işbirliği düzeyi bakımından Türk Dünyası için gelecekteki bölgesel ve küresel rolü açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.