-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmî Zirvesi, Karabağ'ın Şuşa kentinde gerçekleştirildi. Zirveye Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Cevdet Yılmaz, değişen dünya ekonomisi ve coğrafyamızın artan önemine dikkat çekerek, Türk Devletleri Teşkilatı'nın işbirliği düzeyinin gurur verici olduğunu belirtti. Yılmaz, enerji arz güvenliğinde Türk Devletleri'nin kritik bir rol üstlendiğini vurguladı ve Türkmen gazı başta olmak üzere enerji ve ulaşım projelerinin hem Türk Dünyası'nın refahına hem de Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Yılmaz, Orta Koridor'un geliştirilmesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil dönüşüm gibi konularda Türk Devletleri'nin ortak çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Gazze'de ateşkesin sağlanması gibi konuların da işbirliğini güçlendireceğini ve Türk Dünyası'nın küresel rolünü ortaya koyacağını söyledi.

Çevremizde yaşanan krizlerin sadece bölgesel değil, küresel sınamalar oluşturduğunu ifade eden Yılmaz, "Birliğimiz Gücümüzdür" anlayışıyla her türlü zorluğa karşı ortak çaba göstermenin önemine değindi.

"Ulaştırma, Bağlantısallık ve Müşterek İklim Eylemleriyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası" temasıyla düzenlenen zirvenin ve imzalanan Karabağ Deklarasyonu'nun olumlu sonuçlar getirmesini dileyen Cevdet Yılmaz, ev sahipliğinden dolayı Azerbaycan'a ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür etti. Ayrıca, Teşkilat üyesi dost ve kardeş ülke halklarına da sevgi ve muhabbetlerini iletti.