-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmî Zirvesi, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlendi. Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da aralarında bulunduğu bir heyet ile zirvede yer aldı.

Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı'nın işbirliğinden duyduğu gururu dile getirerek, bu işbirliğinin ekonomik ve coğrafi öneminin giderek arttığını vurguladı. Yılmaz, enerji arz güvenliği konusundaki kritik rolü ve Türkmen gazı başta olmak üzere enerji ile ulaşım projelerinin Türk Dünyası ve Avrupa'ya büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yılmaz, Orta Koridor'un geliştirilmesinin, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil dönüşüm konularının önemini belirterek, Gazze'de ateşkes sağlanması için yapılan çalışmaların işbirliğini güçlendireceğini ve Türk Dünyası'nın küresel rolünü ortaya koyacağını belirtti. Bölgedeki krizlerin sadece Türk Devletleri için değil, tüm dünya için bir sınav olduğunu söyleyen Yılmaz, "Birliğimiz Gücümüzdür" prensibiyle ortak çaba göstermeye devam etmeleri gerektiğini ekledi.

"Ulaştırma, Bağlantısallık ve Müşterek İklim Eylemleriyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası" temalı zirvede Karabağ Deklarasyonu imzalandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, teşkilat üyesi ülkelere muhabbetlerini iletti.

Habere dair detaylar, Anadolu Ajansı tarafından sağlanmıştır.