-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu üyeleriyle birlikte Norveç'in başkenti Oslo'da çeşitli temaslarda bulundu.

Oktay ve heyeti, Norveç Parlamentosu AGİT PA ve AKPM Delegasyonu üyeleriyle bir araya gelerek, çeşitli uluslararası meseleleri değerlendirdi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, Norveç'in Filistin'i tanıması, Kıbrıs meselesi, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik adımlar, Ukrayna'daki gelişmeler ve Karadeniz'in güvenliği yer aldı.

Milletvekili Oktay, Türkiye'nin bölgesel güvenliğin sağlanmasındaki rolüne dikkat çekerek, Norveç ile Türkiye arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Görüşmelerde ayrıca demokrasi ve insan hakları konusunda bazı ülkelerin çifte standartlarına ve samimiyetsizliğine de değinildi.

Oktay, terörle mücadelede müttefik ülkelerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaksızın kararlı bir mücadelenin, tüm bölgenin ve dünyanın güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu bağlamda, Norveç makamlarından terör örgütleri ve terörle bağlantılı kişi ve kuruluşların faaliyetlerinin önlenmesi için somut adımlar atılması yönündeki beklentilerini iletti.

Kaynak: Fuat Oktay açıklamaları.