-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Çin menşeli elektrikli araç üreticisi BYD firmasının Türkiye'de yatırım yapmasına yönelik anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu'nun katılımıyla imzalandı.

1 milyar dolar tutarındaki bu yatırımın, 2026 yılının sonlarında üretime başlaması ve yaklaşık 5 bin kişilik doğrudan istihdam yaratması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uygulanan politikalar sayesinde yatırım ortamının iyileştiğini belirterek, bu yatırımın uzun vadeli uluslararası sermaye girişlerini hızlandırmasını ve cari açığın finansman kalitesini iyileştirmesini öngördüklerini ifade etti.

Yılmaz, bu yatırımın orta vadede ihracata da ciddi katkılar sunacağını ve mevcutta düşen cari açığın daha da azalmasını sağlayacağını belirtti. Sürece katkı sağlayan tüm kurumları tebrik etti.