-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına ilişkin olarak 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban'ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Göktaş, Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapılan Sosyal Dayanışma Merkezi'nin (SODAM) açılış törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında, Göktaş, sosyal politikaları ihtiyaçlara göre tüm toplumu kapsayacak şekilde her geçen gün zenginleştirdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim yoldaşı olan Romanlara yönelik çalışmaları gayretle sürdürdüklerini vurgulayan Göktaş, "Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde açtığımız SODAM'lar bu anlayışın en güzel örneğidir. Hayata geçirilen SODAM'larla, kadınlar için özel programlar hazırlıyor ve uyguluyoruz." diye konuştu.

Göktaş, 7'si İzmir'de olmak üzere 90 SODAM ile 27 kentte kadınların kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını ve sosyal hayata katılımlarını artırdıklarını dile getirdi.

Meslek edindirme kursları ve sertifikalı eğitim programları sunulduğunu belirten Göktaş, "Aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk hakları gibi eğitim programları ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli hayat sürmelerini sağlıyoruz." dedi. Göktaş, örnek olarak Sakarya'da yaşayan ve aşçılık kurslarıyla hayalindeki işi yapmaya başlayan Sevgi Hanım'ı, İstanbul'da sağlığına kavuşan Seçil Hanım'ı ve kuaförlük mesleğini edinerek aile ekonomisine katkıda bulunan Ayşe Hanım'ı gösterdi.

Göktaş, açılışı yapılan Buca SODAM'ın da bu tür hizmetlerle vatandaşlara birçok yeni imkân sunduğunu kaydederek, "Aşçılıktan pastacılığa, robotik kodlamadan kuaförlüğe kadar açılan kurslarla kendisini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Akıl ve zeka oyunları kursuyla 8-14 yaş grubu çocuklarımızın keyifle vakit geçirecekleri sosyal bir ortam sunuyoruz." dedi.

Göktaş ayrıca, temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının da hesaplara aktarılmaya başlandığını belirterek, "Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını da ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktaracağız." ifadelerini kullandı.

Vali Süleyman Elban ise tesisin kapsamı ve birçok imkânı bir arada bulundurması yönüyle diğer tesislere örnek olacağını belirtti.

Açılış sonrası Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Bakan Göktaş, burada da vatandaşlarla bir araya geldi.