-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Washington’a hareket etti. Zirve boyunca, NATO’nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını güçlendirmek, müttefiklerin imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla istişarelerde bulunacaklarını belirtti. Zirveden beklentilerin, müttefiklerin millî güvenlik hassasiyetlerini dikkate alan, ittifak dayanışmasını ve birlik ruhunu pekiştiren sonuçların elde edilmesi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, terörle mücadele ve savunma sanayisi ticareti önündeki engellerin kaldırılması konusundaki Vilnius kararlarının uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı. Görüşmelerde, özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde artan terör tehdidine dikkat çekeceklerini bildirdi. Terör örgütlerine karşı kararlı ve bütüncül bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtti ve NATO’nun bu konuda daha fazla gayret göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına olan desteğini yineledi. Ayrıca, NATO’nun Ukrayna’yı desteklerken savaşın tarafı haline gelmemesi yönündeki ilkesel duruşlarını koruduklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin NATO’nun misyonlarına ve harekâtlarına en fazla katkı sağlayan ilk beş müttefik arasında yer aldığını hatırlattı. Kara, deniz ve havada geliştirdikleri imkân ve kabiliyetlerle NATO’nun belkemiği ülkelerden biri olduklarını ifade etti.

Erdoğan, tehditlerin çeşitlenerek arttığı bu dönemde NATO’ya verdikleri önemin açık olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze’de Filistin halkına yönelik süregelen katliamların gündeme taşınacağını ve uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını vurguladı. Filistin’de adil ve kalıcı bir barış tesis edilmeden küresel vicdanın rahat bir nefes alamayacağını ifade etti.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı açıklaması.