-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmetlere ve yardımlara hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla "Hizmetler Başvuru Rehberi" hazırladı. Bu rehberde, aile ve toplum hizmetlerinden çocuk hizmetlerine, sosyal yardımlardan engelli ve yaşlı hizmetlerine kadar birçok konuda başvuru süreçleri ve yürütülen çalışmalar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Özellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınları gibi özel politika gerektiren vatandaşlara yönelik koruyucu ve önleyici programlarını adil, katılımcı ve etkin biçimde sürdüren Bakanlık, "Hizmetler Başvuru Rehberi"ni oluşturdu.

Rehberde, vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlerin kapsamı, başvuru esasları, hizmetten faydalanabilecek kişiler, başvuru birimleri ve başvuru için gerekli belgeler gibi konular kapsamlı olarak anlatılıyor. Bakanlık, çeşitli başlıklarda hizmetler sunarak aileleri güçlendirmeyi ve toplumun tüm kesimlerine destek olmayı hedefliyor.

Rehberde yer alan başlıklar arasında "Aile ve Toplumu Güçlendirici Hizmetler," "Çocuk Hizmetleri," "Kadının Statüsünün Korunmasına Yönelik Hizmetler," "Engellilere Yönelik Hizmetler," "Yaşlılara Yönelik Hizmetler," "Şehit Yakınlarına, Gazi ve Gazi Yakınlarına Yönelik Hizmetler," "Sosyal Yardımlar," "Yurt Dışı Hizmetleri," "Çağrı Merkezleri," "Bakanlığa Yapılacak Bağışlar ve Yardımlar" ve "Kuruluşlarda Gerçekleştirilen Hizmetler" bulunuyor.

Aileye yönelik sosyal politikalar ve hizmetler çeşitlendirilerek geliştiriliyor. Rehberde, aile danışmanlığı, evlenecek gençlere destek, afet ve acil durumlarda psikososyal destek ve bağımlılıkla mücadele gibi konularda yürütülen çalışmalar yer alıyor.

Çocuklara yönelik hizmetler aile odaklı bir yaklaşımla sunulmakta; koruma ve bakım hizmetleri, gündüz bakım hizmetleri, koruyucu hizmetler ve istihdam gibi alanlarda detaylı bilgiler yer almakta.

Şiddet mağduru kadınlara yönelik danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya yönelik hizmetler de rehberde bulunuyor.

Engelli ve yaşlılara yönelik bakım ve diğer hizmetler, sosyal yardımlar kategorisinde ise aile yardımları, barınma ve gıda yardımları, sağlık yardımları gibi birçok başlık altında bilgilendirme yapılıyor.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yönelik istihdam, ücretsiz seyahat hakları ve diğer pek çok konuda bilgi sağlayan rehber, vatandaşların Bakanlığa bağış ve yardımlarını nasıl yapabilecekleri, yurt dışındaki vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulması ve uluslararası sosyal hizmet vaka çalışmalarına dair detaylar da içeriyor.

Bakanlığın hazırladığı rehbere https://www.aile.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı