-

Gözden kaçırmayın

Şehzadeler'de Minikler İçin Kur'an Kursu AçılıyorŞehzadeler'de Minikler İçin Kur'an Kursu Açılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı resmi ziyaret kapsamında, Türkiye ve Afrika arasındaki duygusal bağların giderek güçlendiğini belirtti.

Bakan Göktaş, Senegal'e gerçekleştirdiği resmi ziyaretler çerçevesinde Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Büyükelçi Nur Sağman’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Göktaş, ülkedeki Türk vatandaşlarıyla da bir araya geldi.

Göktaş, büyükelçilikte yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı. Türkiye ve Afrika arasındaki ilişkilerin güçlü bir geçmişe ve köklü bağlara dayandığını belirten Bakan Göktaş, kardeşlik ve samimiyetin bu bağların temelini oluşturduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, "Türkiye her zaman Afrika, özellikle de Senegal, ile dostane ilişkiler içinde olmuştur. Bu dostluk, 2005 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Afrika Açılım Politikası ile daha da güçlendi. Bu ilişkiler, 2013 itibarıyla yerini Afrika Ortaklık Politikasına bıraktı." dedi.

Göktaş, Türkiye-Senegal Karma Ekonomik Komisyonu'nun, iki ülkenin geleceği açısından önemli adımlar atılmasına vesile olduğunu belirtti ve Senegal'in bölge ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Senegal ile ilişkileri her zaman önemseyerek desteklediğini de sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, Dakar'da Yunus Emre Enstitüsü'nü de ziyaret etti. Enstitüde, yetim çocukların sosyal hayata entegrasyonu için düzenlenen çömlek atölyesinde çocuklarla birlikte baobab ağacı heykeli yaptı ve onlarla Fransızca sohbet etti. Göktaş, YEE’nin Türkiye-Senegal ilişkilerindeki önemine dikkat çekerek, şeref defterine şu sözleri yazdı: "Dakar Kültür Merkezimizin varlığı ve yaptığı çalışmalar Senegal ile gönül bağlarımızı sağlamlaştırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yöneticilere ve çalışanlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Ayrıca, Bakan Göktaş, Senegal Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA Dakar Ofisi'ni de ziyaret ederek, her iki kurumun çalışmalarını yerinde inceledi.