-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, hükümetin öğrencilere yönelik ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yücel, yaptığı açıklamada, KYK burslarının yetersizliği ve yüksek barınma ücretlerine dikkat çekerek, "Öğrenciye geçinmesi için verilen aylık KYK bursu 2 bin lira, ancak barınma ücreti 6 bin lira. Bu adaletsizliği nasıl açıklarsınız?" dedi.

Yücel, hükümetin öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak politikalarını eleştirerek, "İşçi, emekçi, emekliden kestikleriniz yetmedi, şimdi de öğrencinin 3 kuruşluk bursuna mı göz diktiniz? Bu çocukların ailelerinin aldığı ücretler yüzde 300’ün üzerinde mi zamlandı?" diye sordu.

Hükümet yetkililerini devletin imkanlarını kendi lüks yaşamlarına harcamakla suçlayan Yücel, "Kendileri son model arabalarda gezsinler, en lüks otellerde konaklasınlar, 'itibardan tasarruf olmaz' deyip, lüks içerisinde yaşarken, bizim gençlerimiz yokluk içerisinde ezilsinler öyle mi? Bu adalet midir?" şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin faturasının öğrencilere kesilmeye çalışıldığını belirten Yücel, "Ekonomik krizin faturasını öğrencilere kesmeye çalışan, öğrencilerin barınma, beslenme gibi ücretsiz ulaşmaları gereken haklara kâr güdüsüyle yaklaşan yönetim anlayışını kınıyorum." dedi.

AKP hükümetinin dar gelirli vatandaşları göz ardı eden yönetim anlayışını sona erdireceklerini ifade eden Yücel, "AKP iktidarının öğrenciyi, işçiyi, memuru, esnafı, emekliyi yok sayan, ezen, dayatmacı anlayışına son vereceğiz!" diye konuştu.

Kaynak: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in basın açıklaması.