-

Gözden kaçırmayın

Türkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke OlduTürkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye; coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihî bağları itibarıyla tek bir bloka sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizim için Batı dünyasıyla ilişkilerimizi ilerletmek ne kadar önemliyse, Asya’dan Afrika’ya ve Latin Amerika’ya kadar diğer bölgelerle iş birliğimizi güçlendirmemiz de aynı derecede önemlidir” dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve çeşitli bölgelerle olan tarihi ve ekonomik bağlarına dikkat çekti. Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde çeşitliliğe önem verdiğini belirten Erdoğan, Batı dünyasıyla olan ilişkilerin yanı sıra, Asya, Afrika ve Latin Amerika ile olan iş birliğini de artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin dış politika stratejilerinde çok yönlü bir yaklaşım benimsediğini ve küresel iş birliklerini güçlendirme çabasında olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı açıklamaları.