-

Gözden kaçırmayın

 
    Mongolia ve Rusya Arasındaki Stratejik İşbirliği Güçleniyor 
  Mongolia ve Rusya Arasındaki Stratejik İşbirliği Güçleniyor

ABD Büyükelçiliği Ankara tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den 650'den fazla lise öğrencisinin yararlandığı Kennedy-Lugar Gençlik Değişim ve Eğitim (YES) Programı'na başvurular başladı. ABD Kongresi tarafından 2002 yılında kurulan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın finanse ettiği bu program, Eğitim ve Kültürel İşler Bürosu (ECA) sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.

YES Programı, liselere yönelik tam burslu değişim programı sunarak öğrencilere Amerika'da bir eğitim yılı geçirme fırsatı vermektedir. Program süresince öğrenciler, Amerika'da gönüllü ailelerin yanında konaklamakta, yerel liselere devam etmekte ve Amerikan toplumunu, değerlerini öğrenmelerine yardımcı olan çeşitli etkinliklere katılmaktadır. Ayrıca, liderlik becerilerini geliştiren öğrenciler, Amerikalılara kendi kültürleri ve ülkeleri hakkında bilgi aktarmada önemli bir rol üstlenmektedir.

Son başvuru tarihi 20 Eylül 2024 olarak belirlenmiştir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için YES Programı'nın resmi web sitesi ziyaret edilebilir.