-

Gözden kaçırmayın

Türkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke OlduTürkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke Oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Balıkesir'de gerçekleştirilen "KUYU-12" operasyonunda, elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay'ın yaptığı tefeci organize suç örgütü çökertildi. Operasyon sonucunda 43 şüpheli yakalanırken, 27'si tutuklandı ve 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Suçtan elde edildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. Bu büyük operasyon, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından MASAK ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi. Operasyonlarda Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı'nın desteği de sağlandı.

Organize suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar arasında yüksek faiz karşılığında para verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, yağma ve eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, belgede sahtecilik, gasp ve hırsızlık bulunuyor. Ayrıca, suçtan elde edilen gelirleri otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilenler arasında ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda senet, çek ve altın bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları vurguladı: "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz."

Bakan Yerlikaya ayrıca, operasyonları gerçekleştiren Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve kahraman jandarmamızı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek başarılarından dolayı minnettarlığını ifade etti.