-

Gözden kaçırmayın

Türkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke OlduTürkiye, Tüm Dersliklerinde Etkileşimli Tahta Kullanan İlk Ülke Oldu

Bitlis Valiliği tarafından hayata geçirilen "İlimizi Tanıyalım Anneler" projesi ile anneler yaşadıkları şehri gezerek ve görerek tanıma fırsatı buluyor. Proje, annelerin birbirleriyle tanışmasını, komşuluk bağlarını güçlendirmelerini sağlar ve kadim Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerini uzman rehberler eşliğinde tanıtır. Proje kapsamında Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki evlerinden alınan 30 kadın, Nemrut Krater Gölü ve Ahlat ilçesinin tarihi mekanlarını gezme fırsatı yakaladı. İlk olarak Nemrut Krater Gölü'nü ziyaret eden anneler, daha sonra Ahlat'a geçti. Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen öğlen yemeği sonrası Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu ile Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl tarafından kadınlara ve çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Valinin Van Gölü kıyısında annelerle bir süre sohbet etti. Anneler, Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Ahlat Müzesi'ni gezerek kültürel bir yolculuğa çıktı. Geziye katılan Gamze Yeşilkuş, "İlimizi Tanıyalım Anneler projesi kapsamında geziye katıldık. Çok güzel bir proje. Başta Bitlis Valimiz ve eşi Filiz Hanımefendi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Nuriye Sayılgan ise Bitlis'te ilk defa bazı yerleri gördüğünü belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kızılay Bitlis Kadın Kolları Başkanı da projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Nemrut Krater Gölü'nü, Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı, Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ve müzemizi geziyoruz. Çok verimli bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.