-

Gözden kaçırmayın

Şehzadeler'de Minikler İçin Kur'an Kursu AçılıyorŞehzadeler'de Minikler İçin Kur'an Kursu Açılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşların sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla internet sitesini yeniden tasarladı ve hazırlanan "Erişilebilirlik Menüsü"nü kullanıma sundu.

Türkiye'de erişilebilirliğin yaygınlaştırılması için kapsamlı çalışmalar devam ederken, Bakanlık "erişilebilirlik herkes içindir" mottosuyla hareket ediyor. Bu bağlamda, herkesin istediği her yere ve hizmete bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi amacıyla aile.gov.tr web sitesine yeni özellikler eklendi.

Engelli vatandaşların bakanlık internet sitesinin içeriğine erişimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan "Erişilebilirlik Menüsü", kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınları gibi özel politika gerektiren vatandaşlar için birçok koruyucu ve önleyici programa daha kolay ulaşma imkanı sağlıyor.

"Erişilebilirlik Menüsü"nde ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, bağlantı vurgulama, büyük metin, disleksi dostu, kontrast renk ayarı gibi özellikler bulunuyor. Bu yenilikler sayesinde, vatandaşlar Bakanlığın sunduğu sosyal hizmetler ve yardımlara bilgisayar ve cep telefonlarından daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek.

Mahinur Özdemir Göktaş, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı