-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Albaraka İslami Finans Zirvesi’nin Türkiye ekonomisi ve sektöre önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Erdoğan, zirveyi düzenleyen kurumlar ve katılımcılara teşekkür ederken, dünyanın 75 farklı ülkesinden 1.500'ün üzerinde misafiri Türkiye’de ağırladıklarını vurguladı.

Erdoğan, etkinlikte yatırımcılar, yöneticiler ve uzmanların bir araya geldiğini belirtti. Zirvenin Türkiye'de İslami finans ve katılım sektörünün büyümesine ivme kazandıracağına inandığını ifade etti. Ayrıca, zirve kapsamında İslam ekonomisinin tarihi gelişimi, ahlaki ilkeleri, İslami yatırım araçları ve sürdürülebilir büyüme gibi konuların ele alınacağı panellerde önemli tartışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin tarih boyunca ticari ve sosyal köprü rolü oynadığını, finansal piyasalar arasında da aynı rolü üstlendiğini belirtti. Geçen yıl açılan İstanbul Finans Merkezi’nin bu çabaların sembolü olduğunu kaydeden Erdoğan, İstanbul’un finans ve İslami finans alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu uluslararası yatırımcıların da tasdik ettiğini ifade etti.

Erdoğan, Albaraka Zirvesi’nin İstanbul’un bölgesel finans merkezi konumunu küresel düzeye çıkarmaya yönelik çabaları destekleyeceğini belirterek, "İslam Ekonomisine Dair Küresel Düzeyde Öngörüler: Temel Yapı Taşları ve İhtiyaçlar" temasıyla düzenlenen zirvenin başarılı geçmesini ve sektör açısından hayırlara vesile olmasını diledi.