-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada CHP'nin belediyeleri devraldığı dönemlerde önceki yönetimlerden kalan borç yüküne dikkat çekti.

Bulut, özellikle Ankara örneğini vererek, önceki belediye başkanı Melih Gökçek'in yönetiminde biriken borçların mevcut başkan Mansur Yavaş tarafından ödenmek zorunda olduğunu belirtti. "Kardeşim, biz bu belediyeleri sizden devraldık; şimdi değilse geçen sefer aldık. Mesela, Ankara’da Melih Gökçek; adam hayatında bir lira ödememiş ki, borç kabarmış da kabarmış. Yemeği Melih Gökçek yemiş, şimdi ‘Hesabı Mansur Yavaş ödesin’ diyorlar," şeklinde konuştu.

Bulut'un açıklamaları, CHP'nin özellikle mali açıdan zor durumda olan belediyelerinde yaşanan sıkıntılara ışık tutuyor. Yerel yönetimlerin ekonomik zorluklarını aşmak için özveriyle çalıştıklarını belirten Bulut, geçmiş yönetimlerin mali sorumluluklarını yerine getirmemiş olmasının yükünü yeni yönetimlerin taşıdığını vurguladı.

Bu açıklama, CHP'nin yerel yönetimlerin mali sürdürülebilirliğini sağlama çabasını ve karşılaştıkları zorlukları halka duyurma amacını taşıyor.