-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

33 medeniyete ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır, tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, tarihi Ulu Cami, Ongözlü Köprü, restore edilen kiliseler ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanlarıyla ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Bu kapsamda, ilin güvenliğini ve turist rehberliği hizmetlerini arttırmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan turizm polisi uygulaması tamamlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğünce İngilizce, Almanca, Arapça ve Kürtçe bilen 16 polis memuru, kentin tarihi ve kültürel alanlarında görev yapmak üzere görevlendirildi. Bu polisler, hem yerli hem de yabancı turistlerin güvenliğini sağlayacak, hem de onlara rehberlik hizmeti sunacak.

İlk etapta 16 polis, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami ve diğer önemli turistik mekanlarda göreve başladı. Bu ekipler, yerli ve yabancı turistlere güvenlik ve rehberlik hizmeti sunuyor.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel birikimiyle güzide bir şehir olduğunu belirterek, son yıllarda yakalanan huzur ve güven ortamı sayesinde turizmde büyük gelişmeler yaşandığını ifade etti. Kaya, "Emniyet teşkilatı olarak turizme katkı sunmak için ülkede sadece 6 ilde bulunan turizm polisi uygulamasını Diyarbakır'da da başlattık. Şu an için 16 polis bu alanda görev yapıyor" dedi.

Kaya, Diyarbakır'ın kültürü, tarihi ve gastronomisi ile öne çıktığını, Batı illerinden çok sayıda turistin kenti ziyaret ettiğini söyledi. Kaya, “Daha kaliteli güvenlik hizmeti vermek adına bu girişimi başlattık. Diyarbakır'da polis, gece gündüz halkın güvenliği ve huzuru için çalışıyor. Yeni hamleler ve teknolojik gelişmelerle kentte önemli bir huzur iklimi yakalandı" dedi.

Ayrıca, Kaya, "Halkımız gece yarılarına kadar sokaklarda rahatça dolaşabiliyor. Turistlerin her sokakta kendilerini güvende hissetmeleri için varız. Otellerde ve misafirhanelerde yer bulunamıyor. Bu adımı atmamızda bu gelişmeler etkili oldu. Arkadaşlarımızdan dil bilenleri seçtik. Turizm lokasyonlarında acil ihtiyaçları olan ve güvenlik sorunu yaşayan turistlere yardımcı olabilecekler. Bu hizmetleri daha da genişleteceğiz. Personel sayımızı artıracağız. Ekiplerimize tarihsel ve kültürel bilgiler vererek turistlere doğru rehberlik etmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Turizm polislerinden Fatma Arslan, kentteyerli ve yabancı turist sayısının arttığını söyledi ve ekledi: "Yerli ve yabancı turistlerimize güvenlik konusunda yardımcı oluyoruz. Daha önce Londra'da kaldığım için dilimi geliştirdim. Arkadaşlarımız da dil biliyor. Yabancı turistler polise bu kadar yakın olabilmenin gururunu yaşıyor. Bizleri gördüklerinde daha mutlu ve güvende hissediyorlar." dedi.

İstanbul'dan Diyarbakır'a gezmek için gelen Sevda Kol, ilk kez turizm polisine denk geldiğini belirterek, bunun faydalı bir uygulama olduğunu söyledi.