-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İletişim Başkanlığı'nın Instagram'a erişim engeli getirmesini eleştirerek, bu eylemin vatandaşlara yönelik bir ceza uygulaması olduğunu belirtti. Bulut, Instagram'a erişim engelinin Anayasal haberleşme hakkını ihlal ettiğini ileri sürdü.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada, dijital platformların çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olduğunu vurgulayarak, "İnsanların özgürce haberleşme ve bilgiye erişim hakları Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu tür erişim engelleri, vatandaşların ifade özgürlüğünü ve bilgiye ulaşma haklarını kısıtlamaktadır" dedi.

Özgür ve bağımsız bir medya ortamının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Bulut, Instagram gibi sosyal medya platformlarının kapatılmasının, toplumsal iletişimi ve halkın bilgi alışverişini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti. Bulut, "İletişim Başkanlığı'nın aldığı bu karar, demokratik toplum ilkeleriyle bağdaşmamaktadır ve derhal geri çekilmelidir" çağrısında bulundu.

İletişim Başkanlığı'ndan gelen bu karar ile ilgili resmi gerekçe belirtilmezken, vatandaşların bu duruma tepkisi sosyal medyada hızla yayılmaya devam ediyor. Erişim engellerinin, hükümetin kendi politikaları ile uyumsuz içerikleri engelleme amacı taşıdığı eleştirileri de yoğunluk kazanmış durumda.

Haber kaynağı: CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un açıklamaları.