-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman eski Bakanı Vahit Kirişci, dikkat çeken yeni açıklamalarıyla yeniden eleştirilerin hedefinde. Kirişci, daha önce bir sel felaketinde 15 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen "toprağın suya kavuştuğunu" söyleyerek tepki çekmişti. Bu kez, "Haniye'nin ölümünü kınamayanların köpek sevgisinden söz etme hakları yoktur" şeklinde bir ifade kullandı. Bu açıklama kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu.

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da Kirişci'nin sözlerine sert tepki gösterdi. Bulut, "Asıl önemli olan, İsrail ile ticarete devam etmekte bir beis görmeyenlerin Filistin’de yaşanan insanlık dramı için söyledikleri sözleri samimi bulan var mı?" şeklinde sert bir açıklamada bulundu.

Bulut, Kirişci'nin açıklamalarının halkı yaraladığını ve toplumda büyük bir infial yarattığını belirtti. Ayrıca, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekerek, bu konuda samimi olmayan açıklamaların hiçbir anlam ifade etmediğini vurguladı.