-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman eski Bakanı Vahit Kirişçi'nin bazı açıklamaları tartışmalara neden oldu. Bakan Kirişçi, “Sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu” ifadesiyle kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Aynı şekilde, “Haniye'nin ölümünü kınamayanların köpek sevgisinden söz etme hakları yoktur” açıklaması da gündeme geldi.

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Kirişçi'nin açıklamaları hakkında eleştirilerde bulundu. Bulut, “İsrail ile ticarete devam etmekte bir beis görmeyenlerin, Filistin’de yaşanan insanlık dramı için söyledikleri sözleri samimi bulan var mı?” diyerek Bakan Kirişçi'nin ifadelerini sorguladı.

Bu açıklamalar, Kirişçi'nin sözlerinin hem ulusal hem de uluslararası bağlamda ne kadar tartışmalı olduğuna işaret ediyor. Burhanettin Bulut'un eleştirileri, özellikle insan hakları ve dış politika konularında kamuoyunun dikkatini çekti.