-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu olarak Karadağ Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimoviç ile resmi ziyaret vesilesiyle bir araya geldi.

Ortak tarihe sahip ve NATO müttefiki iki dost ülke olarak, başta yatırımların karşılıklı olarak artırılması olmak üzere ekonomi, ticaret, eğitim, sağlık, savunma sanayi, turizm ve altyapı gibi alanlarda ilişkilerin derinleştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Karşılıklı üst düzey ziyaretlerin ve parlamenter diplomasinin ilişkileri daha ileri bir seviyeye taşımasındaki önemine değinilen görüşmede, parlamentolar ile komisyonlar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi hususunda fikir birliği sağlandı.

Balkanlar'ın asli bir unsuru olan Türkiye'nin bölgedeki barış, istikrar, huzur ve refahın temini ile iş birliğinin geliştirilmesinde oynadığı önemli rol değerlendirildi. Türkiye'nin bölgede iş birliğine yönelik tüm girişimlere desteğini sürdüreceği ifade edildi.

Ayrıca Ortadoğu'da barışın tesisinin yalnızca bölgede değil, tüm dünyada güvenliğin ve istikrarın teminini sağlayacak bir ön koşul olduğuna dikkat çekildi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de yürüttüğü politikalar ve ateşkes çağrılarına kulak tıkaması nedeniyle uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiği vurgulandı.