-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Macar-Turan Vakfı'nın davetlisi olarak, Macaristan'ın Bugac şehrinde 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenen "9. Büyük Hun-Türk Kurultayı" kutlamalarına onur konuğu olarak katılarak önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurultay kutlamalarına gelen konuklar, 9 Ağustos 2024 tarihinde ilk kez Macaristan Ulusal Meclisi'nde bir araya geldiler. Etkinlikte konuşma yapan isimler arasında, Macaristan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Sándor Lezsák, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk Örgütleri Başkanları, parlamenterler ve Türk devletlerinden üst düzey yetkililer yer aldı.

Ömüraliyev, konuşmasında Hun-Türk Kurultayı'nın ortak Türk-Macar köklerine, kültürüne ve değerlerine adanmış önemli bir forum olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu etkinliğin, Türk halklarının yıkılmaz ruhunun bir kanıtı olduğunu belirtti.

Bu haberin kaynağı: [Türk Devletleri Teşkilatı Resmi Web Sitesi](https://turkicstates.org/tr/haberler/tdt-genel-sekreteri-macaristan-ulusal-meclisinde-bir-konusma-yapti_3373).