-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağının Can Atalay üzerinden toplumu bölüp kutuplaştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yücel, yaptığı açıklamada, Can Atalay'ın Gezi davası, Soma maden katliamı ve Çorlu tren kazası davaları gibi toplumsal davalarda adalet mücadelesi veren saygın bir hukukçu olduğunu belirtti.

Yücel, Can Atalay'ın yüksek kâr elde etmek için insan yaşamını tehlikeye atan yandaş şirketler ya da müteahhitlerin değil, ezilen ve emeği sömürülen işçilerin hakları için mücadele eden bir kişi olduğuna vurgu yaptı. Hataylıların helal oylarıyla milletvekili seçilen Atalay'ın, Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen özgürlüğünden mahrum bırakıldığını ve esir tutulduğunu ifade etti.

Yücel, Can Atalay'ı terörist veya vatan haini olarak tanımlamanın kötü niyetli ya da akli melekelerini yitirmiş olmaktan kaynaklanabileceğini savundu. Yücel, "Can Atalay’ın teröristlikle ya da vatan hainliğiyle ilişkilendirilecek hiçbir eylemi yoktur," şeklinde konuştu.

Bu haber, CHP'nin resmi açıklamaları ve parti sözcüsünün değerlendirmeleri temel alınarak hazırlanmıştır.