-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'nin başarısız performansını sert bir dille eleştirdi. AKP hükümetinin spor politikalarını değerlendiren Yücel, Türkiye'nin genç ve kalabalık nüfusuna rağmen sadece 8 madalya kazandığını ve 64. sırada yer aldığını belirterek, "Bu, beceriksiz ve liyakatsiz AKP yönetiminin elinde insan kaynağımızın nasıl harcandığının kanıtı ve utanç vesikası" ifadesini kullandı.

Yücel, en fazla madalya kazanan ilk 10 ülkenin 2023 yılı yaş ortalamalarına dair istatistikler üzerinden de analiz yaparak, Türkiye'nin spor alanındaki yetersizliklerini vurguladı. Türkiye'nin genç nüfusuna rağmen başarısız olmasını AKP hükümetinin sporcu yetiştirmekte yetersiz kalmasına bağladı. Hükümetin, olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğinin spor altyapılarına değil, inşaat ve rant sevdasına dayalı projelere yönelik olduğunu iddia etti.

Kadın sporcular ve federasyonlar üzerindeki baskıya değinen Yücel, "22 yıldır ülkeyi yöneten, defalarca olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya aday olup kazanamayan AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz. Yönetime sürekli müdahalelerde bulunulması, kadınların spordan dışlanması bu sonuçları doğurmuştur" dedi.

Son olarak, millî voleybol takımı Filenin Sultanları’na yapılan hakaretleri kınayan Yücel, "Onlar bizim her daim gururumuz. Tebrikler Atatürk'ün kızları" diyerek kadın sporculara destek verdi.