-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Bisikletli Polis Ekipleri "Martılar" park, bahçe ve mesire alanlarında ziyaretçi yoğunluğunun getirebileceği olumsuz durumlara karşı görev yapıyor.

2002 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan bu ekipler, huzur ve güvenliğin sağlanması için yoğun mesai harcıyor. 2019'dan beri Ankara'da aktif olan Martılar, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi gibi başkentlilerin sıkça uğradığı alanlarda hizmet veriyor.

Devriye Ekipler Amirliği’nin 20 personelden oluşan bu özel birimi, özellikle bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği alanlarda suçlara ilk müdahaleyi yapıyor. Ekipler ayrıca gün boyu devriye gezerek ve şüpheli şahıslara Genel Bilgi Toplama (GBT) yaparak önleyici güvenlik hizmetlerinde bulunuyor.

Eymir Gölü'nde görev yapan Martı Polis Fuat Refik Çay, "Martı polisler gönüllülük esasına göre seçiliyor. Doğa ve spor sevgisi şart. Çoğu zaman doğada bisiklet sürüyoruz" dedi. Sık devriye gezerek suç teşkil eden durumların önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Çay, "Motorize ekiplerin giremediği alanlarda etkin görev yapıyoruz. Suç işlenirse, unsurları muhafaza altına alıp ilgili birimlere bilgi veriyoruz. Kaçan şüphelileri yakalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bisiklet sürmenin kişisel sağlığa faydalarını da vurgulayan Çay, "Eymir Gölü'nde 4 bisiklet ve 6 polis olarak çalışıyoruz. Sürekli spor halinde olduğumuz için sağlığımızı koruyabiliyoruz ve halkla daha fazla iç içe olabiliyoruz" diye konuştu. Sıcak havaların performanslarına olumsuz etkisi olduğunu belirten Çay, "Yaz ve bahar aylarında çalışıyoruz. Efora dayalı bir iş olduğu için sıcak havalar performansımızı etkiliyor fakat her şartta görevimizin başındayız" dedi.