-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait JS KASHIMA ve JS SHIMAKAZE gemilerinin İstanbul ziyareti nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte Bakan Güler'e, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu da eşlik etti.

Bakan Güler, konuşmasında, 1889'da Japonya'ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyni'nin iki ülke arasındaki dostluğun başlangıcı olduğunu belirtti. Ertuğrul Fırkateyni'nin dönüş yolunda yaşadığı trajik kazanın ve kayıpların, iki ülke arasındaki köklü dostluğun temel taşlarını oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye ve Japonya'nın coğrafi olarak uzak olmalarına rağmen halklarının birbirine duyduğu sevgi, saygı ve sempatiye vurgu yapan Güler, ayrıca Japonya'daki son deprem için geçmiş olsun dileklerini iletti ve yaralananlara acil şifalar diledi.

Güler, iki ülke arasındaki ilişkilerin 2013 yılında "Stratejik Ortaklık" seviyesine yükseltildiğini hatırlattı ve askeri ile savunma sanayii iş birliğinin memnuniyet verici seviyede olduğunu belirtti. TCG KINALIADA korvetinin Japonya’nın Kuşimoto, Tokyo ve Hiroşima limanlarına ziyaretlerinin iki ülke arasındaki samimi ilişkilere önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Hiroşima ve Nagazaki'deki nükleer saldırılarda hayatını kaybedenleri saygıyla anan Bakan Güler, savaşların sorunları çözmek yerine yeni sorunlar yarattığını vurguladı ve barışçıl çözüm yöntemlerinin önemine dikkat çekti.

Bakan Güler konuşmasının sonunda, resepsiyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve Japonya halkına selamlarını iletti.