-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türkiye'nin spor alanındaki başarısızlıklarını eleştirdi. İktidarı olimpiyat oyunlarına defalarca aday olup kazanamamakla suçlayan Yücel, hükümetin spor politikalarını da sert bir dille eleştirdi.

Yücel, yaptığı açıklamada, "22 yıldır defalarca olimpiyat oyunlarına aday olup kazanamayan iktidarınız, her alanda olduğu gibi Türkiye'yi sporda da başarısızlığa mahkum etti" diyerek, ülkenin spor politikalarının yetersizliğine vurgu yaptı. Yücel, iktidarın spor alanında gösterdiği başarısızlığı beton ve rant sevdasına bağlayarak, "Olimpiyat oyunlarına aday olma gerekçeniz spor sevdanızdan değil, beton ve rant sevdanızdan" dedi.

Ayrıca, hükümetin federasyonlara yönelik tehditkar üslubunu da eleştiren Yücel, "Bir de üsttenci, tehditkar ve çirkin üslubunuzla utanmadan 'Federasyonlardan hesap soracağım' diyorsunuz" ifadelerini kullandı. Yücel, iktidarın spordaki başarısızlıklarını sürekli başkalarına yükleyerek kendi sorumluluklarından kaçtığını belirtti.

Federasyon seçimlerine siyasetin müdahalelerini de gündeme getiren Yücel, "Federasyonların büyük çoğunluğunun listeleri sarayda hazırlanmadı mı? Kimden neyin hesabını soracaksınız?" şeklinde tepki gösterdi. Yücel, sporun liyakatle değil siyasetle yönetildiği sürece madalya sıralamalarında düşük başarıların kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Sporu liyakatle değil, siyasetle yönetirseniz, her federasyonun başında 'bizim adamımız' olacak diye federasyon seçimlerine müdahale ederseniz netice madalya sıralamasında 64'üncülük olur" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamaları.