-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında tarım sektörüne yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıya, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetimi de katıldı.

Toplantıda, iklim değişikliği ve jeopolitik gelişmelerin tarım sektörüne etkileri ve bu sektörün stratejik öneminin her geçen gün arttığı belirtildi. Cevdet Yılmaz, bu bilinçle politika belgelerinin oluşturulduğunu ve sektör temsilcileriyle diyalog halinde çalışarak ülkenin ihtiyaçlarına uygun politikalar şekillendirdiklerini vurguladı.

OVP sürecinde tarım ve gıda sektöründe hem üretimi hem de verimliliği artırmak ve tarım sektörünü genç nüfus açısından daha cazip hale getirmek amacıyla sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı ifade edildi. Yılmaz, görüş ve önerileriyle çalışmalara katkı sunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetimine teşekkür etti.

Bu haber, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınmıştır.