-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Kavaklı ilçesi kırsalında "GÜRZ-6" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen bir operasyon sonucu 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonu Ankara Jandarma Harekat Merkezi'nden Jandarma Genel Komutanı, generaller, subaylar ve astsubaylarla birlikte an be an takip ettiklerini ve yönettiklerini belirtti.

Operasyon sırasında, 1 teröristin ölü, 2 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, ölü ele geçirilen teröristin Devlete meydan okuduğunu ve kahraman Jandarmaya direnmeye devam ettiğini söyledi. Beyaz bayrak sallayan iki kadın teröristin ise sağ olarak teslim alındığı bilgisi verildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri de açıklandı: Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin, İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi'nde "TURUNCU" kategoride yer aldığı belirlendi ve operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Zin kod adlı Aysel İnce, "GRİ" kategoride yer alırken, teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi. Hebun Hevi kod adlı Adile Zagros Hebun ise sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi ve teslim edildi.

Bakan Yerlikaya, bu teröristlerin katıldığı toplam 15 eylem sonucunda 30 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiğini, 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın yaralandığını belirtti.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Operasyona Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri de katıldı. Çıkan silahlı çatışmada, 1 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 2 teröristin teslim olması sağlandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmayı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadelesinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaklarını ve duraksamayacaklarını vurguladı. Ülkenin birlik ve beraberliğini korumak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını ifade etti.