-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen ve 59 ilde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-32" operasyonlarında büyük başarıya imza atıldı. Yerel suç örgütlerine ve uyuşturucu madde imalatçılarına yönelik yapılan operasyonlarda; 3 ton 746 kg uyuşturucu madde ile 861 bin 900 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlarda İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Adana, Kırklareli, Kocaeli, Samsun, Bitlis, Konya, Edirne, Balıkesir, Ordu, Mersin, Kilis, Kayseri, Bolu, Sakarya, Van, Kütahya, Yalova, Kahramanmaraş, Trabzon, Aksaray, Çorum, Isparta, Batman, Aydın, Denizli, Mardin, Giresun, Kırşehir, Osmaniye, Yozgat, Erzurum, Eskişehir, Manisa, Muğla, Düzce, Iğdır, Rize, Şırnak, Siirt, Hatay, Malatya, Tekirdağ, Adıyaman, Ağrı, Bilecik, Elazığ, Kars, Tokat, Uşak, Zonguldak ve Niğde illerine operasyonlar gerçekleştirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda; 208,5 kg metamfetamin, 149,5 kg esrar, 65 kg kokain, 50 kg eroin ve 33 bin 400 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 46 sokak satıcısı yakalanırken, bunlardan 43'ü tutuklandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 1 ton 198 kg skunk ele geçirildi ve 23 sokak satıcısı yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 710,5 kg skunk ele geçirilirken, 6 sokak satıcısı yakalandı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda 292 kg skunk ele geçirilip, 2 zehir taciri yakalandı.

Osmaniye'de 244,5 kg skunk ve 7 sokak satıcısı yakalanırken, Gaziantep'de 133,5 kg skunk ve 8 kg metamfetamin ele geçirildi, 16 sokak satıcısı yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 124 kg 650 gr skunk, 79 kg esrar ve 492 bin 479 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 10 sokak satıcısı yakalandı. Niğde, Adana, Kayseri, Amasya, Mersin, Hatay, Erzurum, Konya ve diğer illerde de büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi ve çok sayıda zehir taciri yakalanarak adalete teslim edildi.

Toplamda, 3 ton 746 kg uyuşturucu madde ve 861 bin 900 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 520 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.