-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen GÜRZ-7 Operasyonu'nda, kırmızı kategoride aranan ve sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" Bervar kod adlı Seyran Çomak'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak teröristlerin kutsal vatan topraklarından tamamen kazınacağına dair kararlılık vurgusunda bulundu.

29 Şehidin Kanı Yerde Kalmadı

Bervar kod adlı Seyran Çomak, 28 güvenlik görevlisi ve bir vatandaşın şehit edilmesi, 72 güvenlik görevlisi ile iki sivilin yaralanmasına neden olan 16 eylemin talimatını verdiği ve bu eylemlere bizzat katıldığı belirlendi. Çomak, Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında düzenlenen GÜRZ-7 Operasyonu'nda etkisiz hale getirildi.

DNA Testi ile Kimliği Teyit Edildi

Operasyon kapsamında, daha önce 2018 yılında sağ ele geçirilen bir BTÖ mensubunun ifadesi ile etkisiz hale getirildiği değerlendirilen Seyran Çomak'ın, yapılan DNA testi sonucu kimliği doğrulandı. Çomak, Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında silahlı çatışmada silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Hava ve Kara Kuvvetlerinin Desteklediği Operasyon

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonu ve Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresi ile gerçekleştirildi. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışmaları sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçakları, Atak Taarruz Kolu Helikopterleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SİHA desteğinde yapılan operasyona, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri katıldı.

Teröre Karşı Mücadelede Kararlılık

Bakan Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Güvenlik Korucuları'nı tebrik ederek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" dedi. Yerlikaya, terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan devam edileceğinin altını çizdi.