-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Cumartesi Anneleri, kaybolan yakınlarını arayan ve adalet talep eden anneler olarak biliniyor. Türkiye'de 1990'lı yıllarda gözaltına alınan ve bir daha geri dönmeyen çocukları için mücadele eden bu anneler, her hafta Galatasaray Meydanı'nda sessiz bir oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Cumartesi Anneleri'nin hikayesi acı dolu. Ellerinde kaybolan çocuklarının fotoğraflarıyla adalet arayan bu anneler, 1000 cumartesi boyunca kayıplarını aramaktan ve unutulmaması için seslerini yükseltmekten vazgeçmediler.

Bu anlamlı hareketin 1000. haftasında, bir bireyin annesine olan özlemi ve saygısı şu sözlerle dile getirildi: "Sen annemsin; seven de sensin, öğreten de sen... 'Sen ölme ben öleyim' diyen de sen. Bahar kokan kucağında, gökyüzünün sonsuzluğuna yatırır gibi, beni kucaklayan da sen... Ve kaybolduğumda arayan da sen... 1000 Cumartesi geçti arıyorsun beni... Varlıkla yokluk kardeştir anne, ağlamakla gülmek gibi... Yedi kat arşa yükselen figanın da sessizlik... Dilerim o sessizliğin kör vicdanlara ışık olur... Neyse... Sen beni unutmadın ya! Artık dünya unutmaz."

Bu duygusal mesaj, kaybolanların unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor ve adalet arayan annelerin sesinin her geçen gün daha da güçlü çıkmasını sağlıyor. Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi, sadece kayıplarını aramakla kalmıyor, aynı zamanda insan hakları ve adalet mücadelesine de ışık tutuyor.

Haberde adı geçen ifadeler, Cumartesi Anneleri hareketinin ne kadar derin ve anlamlı bir geçmişe sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Cumartesi Anneleri’nin 1000. Hafta Etkinliği