-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Marmara Depremi'nin yıl dönümünde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti ve Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrendiğini belirtti.

Erdoğan, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ülke genelinde 3,3 milyon konutun inşa edildiğini ve bu sayede 20 milyona yakın vatandaşın güvenli yuvalara kavuşturulduğunu söyledi.

6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinde 300 bin konutun inşasına başlandığını ifade eden Erdoğan, bugüne kadar 76 bin konutun depremzede vatandaşlara teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha hak sahiplerine ulaştırılmasının planladığını belirtti. Cumhurbaşkanı, deprem bölgelerinin eskisinden daha sağlam ve ihtişamlı hale getirilmesi için tüm imkanlarla çalışıldığını vurguladı.

Riskli yapılarda oturan vatandaşları binalarını yenilemeye teşvik ettiklerini belirten Erdoğan, tüm şehirlerin her türlü afete daha hazırlıklı hale getirilmesi için çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı açıklamaları.