-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dileyerek, yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin deprem tehdidi altındaki bir ülke olduğunun bilincinde olduklarını ve bu gerçeği hiçbir zaman unutmadıklarını belirtti. Erdoğan, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ülke genelinde 3.3 milyon konut inşa edildiğini ve 20 milyon vatandaşın bu sayede güvenli yuvalara kavuştuğunu ifade etti.

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 300 bin konutun inşasına başlandığını ve şimdiye kadar 76 bin konutun depremzedelere teslim edildiğini açıkladı. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını vurgulayan Erdoğan, deprem bölgelerini daha sağlam ve ihtişamlı hale getirmek için tüm imkânlarla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ayrıca, Erdoğan sürekli yeni projeler geliştirerek riskli yapılarda oturan vatandaşları binalarını yenilemeye teşvik ettiklerini, tüm şehirlerin her türlü afete daha hazırlıklı hale gelene kadar kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı açıklaması.