-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya temasları kapsamında depremzede vatandaşlarla birlikte rezerv ve proje alanlarını inceledi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Kurum, Niyazi Mısri Mahallesi'nde yapılacak projenin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos'a kadar tamamlanacağını müjdeledi.

Kurum, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Battalgazi ilçesinde hak sahibi vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelen Bakan Kurum, bölgeye yapılacak konutların projesini göstererek vatandaşa bilgi verdi.

Burada komşularınızla birlikte yaşamaya devam etmenizi istiyoruz. Düzgün bir iş, düzgün bir proje olsun istiyoruz. Konut sayısı olarak burada kaç vatandaşımız yaşıyorsa onlara konutlarımız yetiyor. AFAD'da hak sahibi olanlara AFAD'dan, olmayanlara ise proje sınırları içerisinde kentsel dönüşümden hak sahibi yapıyoruz.

Vatandaşların rezerv alanlarla ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan Kurum, projelerin önemine vurgu yaptı.

"Bizim için yıkılan yerinde şehre yapmak, burada yapmaktan daha kolay ama burada bu projeleri yapmazsak eğer o şehirdeki canlılık, ticaret, ekonomi devam etmez. Böyle bir bütüncül alanı biz inşallah otoparkıyla, yeşil alanıyla, çocuk oyun alanıyla buradaki sosyal donatılarıyla yapıyor olacağız. Hemen yanındaki rezerv alanlarla birlikte burası bütünleştiği zaman şehrin en önemli en değerli cazibe merkezlerinden biri olacak. Bittiği zaman emin olun eskisinden daha değerli olacak. İnşallah sizlerle birlikte yeniden yapmak istiyoruz. Bunun için bir aradayız." dedi.

Bakan Murat Kurum, daha sonra vatandaşlarla birlikte rezerv alanları dolaştı. Niyazi Mısri Mahallesi'nde yapılacak projenin ilk etabının ihalesinin 30 Ağustos'a kadar tamamlanacağını müjdeledi.

Yeşilyurt ilçesindeki TOKİ konutlarına giderek depremzede Nilüfer ve Şahin Karadağ ailesini ziyaret eden Kurum, "İnşallah her bir vatandaşımızı yuvalarına kavuşmuş olarak göreceğiz. Allah bir daha böyle büyük bir afet yaşatmasın. Bizlerin tek arzusu sizleri yeni yuvalarınızda görüp ziyaret etmek. Bu yüzden, bu işler bitene kadar burada olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum'un ziyaretinden dolayı mutlu olan Şahin Karadağ, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve sizlerden Allah razı olsun. Konutları bir yılda tamamlayıp bizlere teslim ettiniz. Çok şükür bir eksiğimiz yok. Allah'a hamdolsun ki bizlere bu günleri gösterdi." diye konuştu.